روستای پلکانی سرآقا سيد | زیباترین روستا در دل استان چهارمحال و بختیاری

 روستای بسیار زیبای سرآقاسید در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این روستا با مناظر بکر و زیبای خود و مردمانی زلال و خونگرم هر ساله پذیرای تعداد زیادی گردشگر است که در نهایت مدهوش زیبای این روستا، معماری و شیوه خاص آن و اصالت روستای سرآقاسید  می شوند.

از شهر چلگرد مركز شهرستان كوهرنگ به سمت غرب كه حركت مي كني تابلويي نظرت را جلب  مي كند كه راهنماي حركت به سوي روستاي سرآقاسید  مي باشد. بعد از حركت به سمت اين جاده و عبور از روستاي شيخ عليخان و آبشار زيبا و سحرانگيزش با جاده آسفالت خداحافظي مي كني و قدم در جاده اي خاكي و پيچ در پيچ مي گذاري. جاده باريك است و ناهموار. ولي اصلا احساس خستگي نمي كني چرا كه شوق ديدن روستايي شگفت انگيز با فرهنگي بكر و اصيل را در سر مي پروراني.

اگر نيمه اول سال باشد تماشاي محيط طبيعي و رويائي اطراف و سياه چادرهاي عشايري واقعا تو را به وجد مي آورد. مردان و زناني كه زندگي را زيستن مي آموزند و پسران و دختراني كه شادي خود را با كوه و دشت تقسيم كرده اند. در طول راه از غار يخي چما كه در دامن كوه عسل كشان آرميده و اسكي در آن در تمام فصول امكان پذير است نيز مي گذري. از جاده به پايين كه مي نگري آبراهه هاي زلال را در دره ها مشاهده مي كني كه آرام آرام راه مي پيمايند تا بالاخره در جايي آرام گيرند. در جاده اي دو طرفه دوباره تابلويي راهنمايي به باري ات مي آيد و جاده سرآقا سيد را از جاده روستاهاي خوبه – صالح كوتاه و چين جدا مي كند. بعد از طي مسافتي حدود 60 كيلومتر سرانجام خانه هاي سرآقاسید رخ مي نماياند و عطش ديدار اين روستاي زيبا با معماري پلكاني چند برابر مي شود.

روستاي سرآقاسید

و بالاخره اينجا سرآقاسید  است... از خودرو كه پياده مي شوي فراموش مي كني ذره اي غبار را بر پوششت تحمل نمي كردي، سر و صورت و لباسهايت از خاكي نرم پوشيده شده، ولي اينجا همه از جنس خاكند،  بايد زميني بود و خاكي، وقتي لبخندي كمرنگ را بر لبان كودكان پرشوري مي بيني كه به استقبالت آمده اند باور مي كني كه اينجا آسمان خيلي نزديك است.

روستاي سرآقاسید از روستاهاي دهستان موگويي شهرستان كوهرنگ ،‌يكي از روستاهاي هدف گردشگري استان چهارمحال و بختیاری مي‌باشد. روستا سرآقاسید  با معماري زيبا و سنتي پلكاني يكي از روستاهاي شگفت كشور است. خانه هاي اين روستا از خشت و گل ساخته شده و فضايي ساده و صميمي را بوجود آورده است.معماري اين روستا به گونه‌اي است كه حياط هر خانه پشت بام خانه زيرين مي باشد. منازل به صورت زنجير به هم متصلند و پيوستگي خاصي بر آنها حاكم است.

روستا سرآقاسید در موقعيت طول جغرافيايي َ52  ْ49 و عرض جغرافيايي َ40  ْ32 و ارتفاع 2100 متر از سطح دريا قرار دارد. در تابستان جمعيت روستا به حداكثر خود يعني حدود 3هزار نفر و در زمستان حداكثر به 500 نفر مي رسد. وجه تسميه اين روستا نيز به خاطر امامزاده اي است كه مقبره آن در پايين روستا قرار دارد و چون روستا به صورت مجتمع پلكاني در بالاي اين امامزاده به وجود آمده است به اين روستا سرآقاسید مي گويند.

مردم روستای سرآقاسید

مردم روستا سرآقاسید همگي شيعه دوازده امامي ونكته جالب در مورد مردم سرآقاسید اين است كه همگي آنها داراي فاميل دادور و سيد مي باشند. چون خود را منتسب به سيدآقا عيسي مي دانند. مردم اعتقاد عجيب و فراواني به اين امامزاده دارند و نمونه هاي شگفت انگيزي از معجزات ايشان را نقل مي كنند.

در داخل امامزاده علمي وجود دارد كه معتقدند آقا سيدعيسي هنگام جنگيدن و دعوت مردم به اسلام همواره اين علم را در دست داشته، مردم اين روستا و روستاهاي اطراف سرآقاسید به اين علم اعتقاد زيادي دارند و مخصوصا هنگام شيوع بيماري - خشكسالي و طلب باران به اين علم توسل پيدا كرده و با گرداندن آن در نقاط مختلف حل مشكل خود را استدعا دارند.كوه كنگله در شمال روستا، كوه نرمه در شمال شرق و كوه وند و خيمه در جنوب روستا عرض اندام مي كنند. در غرب روستا  سرآقاسید نيز منطقه ارچنه وجود دارد كه منبع آب آشاميدني روستا را تشكيل مي دهد.

Comments

Popular posts from this blog

کلیسای سورت مسروپ

مقایسه زندگی شهری و روستایی

روستای سرخاب؛ جاذبه ای دیدنی نزدیک تهران