موزه مردم شناسی قاین
در کشور ایران جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری را می توان مشاهده کرد که هر کدام در شهری نهفته اند. این جاذبه های گردشگری هر کدام از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار هستند و هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود روانه می کنند. یکی از شهرهایی که اثرهای تاریخی و دیدنی مختلفی را درون خود جای داده است شهر قاین در استان خراسان جنوبی است. این شهر با گذر زمان دستخوش تغییراتی قرار گرفته، به نحوی که اثری از کهنه دژ ها، ارگ و بسیاری از برج و باروهای آن باقی نمانده است. یکی از جاذبه های گردشگری قاین موزه مردم شناسی آن محسوب می شود، که در خانه سلطانی واقع شده است. قدمت قاین با توجه به اینکه به دوران پارینه سنگی بر می گردد، از اثرهای قدیمی زیادی برخوردار هست. از جاذبه های آن می توان به آرامگاه بوذر جمهور، مسجد جامع، غار جوجه، موزه آب، موزه مردم شناسی و ... اشاره کرد. ما در این مبحث از مجله مستر بلیط قصد داریم اطلاعت مناسبی را در مورد موزه مردم شناسی قاین در اختیار شما قرار دهیم، بنابراین هنگام مسافرت به این شهر بهتر است اطلاعات کاملی را از جاذبه های دیدنی آن در اختیار داشته باشید.
تاریخچه موزه مردم شناسی قاین
همان طور که در مطالب بالاتر ذکر شد موزه مردم شناسی قاین در ملک تاریخی سلطانی قرار گرفته است، قدمت این بنای تاریخی به دوران حکومت پادشاهان پیشین باز می گردد، اما لازم به ذکر است که بگوییم موزه مردم شناسی آن را در سا ل 1384 افتتاح کرده اند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
موزه ها از اثرهایی هستند که آداب و رسوم خاص آن مناطق را برای مردم باز گو می کنند. درون موزه مردم شناسی قاین می توان بخش های مختلفی را مشاهده کرد. تمامی این بخش ها را با معماری خاصی چیده اند. از بخش های آن می توان به مراسم شب یلدا که رسم دارند مراسم کف زنی را اجرا نمایند و برای شب نشینی فصل زمستان آ ر ا اجرا خواهند کرد اشاره کرد. بخش دیگری که در این موزه قابل مشاهده است مربوط به صنایع دستی قاین یعنی جاجیم بافی می شود که در آن منطقه از زمان های گذشته تا به امروز رواج دارد. در گذشته مردم قاین خود مجبور به تهیه نان و آرد بودند به همین علت می توان در موزه مردم شناسی غرفه ای را مشاهده کرد که معروف به دستاسی است، یعنی مراحل تهیه آرد و نان را به نمایش می گذارد، در شهر قاین کاشت و برداشت زعفران بسیار رواج دارد، بنابراین بخشی را راه اندازی کرده اند که در آن نحوه کاشت و برداشت زعفران را نشان می دهد. بخشی در این موزه اجرا شده، که مربوط به مراسمات کشاورزی و ادواتی است، که مورد استفاده قرار می گیرد. تلم زنی از دیگر قسمت های آن است که مانکن هایی را نشان می دهد که مشغول به تهیه مواد لبنی مثل شیر، ماست، دوغ، کره و ... هستند. در هر شهری مراسمات عروسی را در گذشته به صورت سنتی انجام داده اند، هر شهری مراسمات سنتی خاص خود را داراست، بنابراین موزه مردم شناسی قاین هم بخشی را به معرفی مراسمات سنتی عروسی اختصاص داده است.
Comments
Post a Comment