روستای نوغاب هندو

 روستای نوغاب هندو در ۱۵ کیلومتری شهر اسدیه، مرکز شهرستان درمیان و ۸۰ کیلومتری شهر بیرجند قرار دارد. نوغاب مطابق با ارتفاع دیگر نقاط شهرستان نسبت به دریا در ارتفاع ۱۸۵۰  تا ۱۹۰۰ متر است. وجه تسمیه روستای نوغاب هندوالان به نوغ + آب، یعنی محل نبوغ یا بالا آمدن آب، برمی‌گردد.

جمعیت روستا بالغ بر ۸۷۰ خانه‌وار و ۴۰۰۰ نفر است. نژاد مردم نیز مانند سایر مردم شهرستان درمیان آریایی است و  مردم با زبان فارسی و لهجه‌ خاص خود سخن می‌گویند. اهالی این روستا بر مذهب تسنن و فقه حنفی هستند. نوغاب بر دامنه‌ کوه بنا شده و تقریبا اکثر خانه‌های روستا در بخش مرکزی روستا ساخته شده‌اند و به همین جهت از نمای دوردست، حالت پلکانی به خود گرفته‌اند.

نوع کشت در روستا اغلب آبی است و آب اصلی مورد نیاز کشاورزی روستا از طریق قنات روستا تأمین می‌شود که از قنات‌های پر‌آب شهرستان است. از مهم‌ترین محصولات کشاورزی روستا می‌توان به زرشک، چغندر قند، گندم و جو اشاره کرد (البته در سالهای اخیر کشت چغندر و گندم رو به افول نهاده و جای خود را به زرشک داده است). علاوه بر این از نظر دامداری نیز این روستا مستعد است و همچنین اقتصاد روستا بر صنعت قالیبافی نیز متکی است، چنان‌ که نوغاب را به یکی از قطب‌های اصلی قالیبافی در منطقه بدل کرده است.

Comments

Popular posts from this blog

کلیسای سورت مسروپ

مقایسه زندگی شهری و روستایی

روستای سرخاب؛ جاذبه ای دیدنی نزدیک تهران