قبرستان جن ها

 

تاریخچه

همان طور که گفته شد قبرستان جن ها در روستای تاریخی و کهن تیس واقع شده قدمت روستا به 2500 سال پیش باز می گردد. این روستا در زمان حمله عرب ها به ایران به دست لشکریان بصره افتاد. به دلیل اهمیتی که این روستای بندری داشته در زمان های مختلف مورد حمله قرار می گرفته، به عنوان مثال در سال 360 هجری قمری عابد ابن علی یکی از فرماندهان عضدالدوله دیلمی بندر را به دست گرفت و کشتار دسته جمعی را راه انداخت. همین کار باعث شد مردم این روستا به دین اسلام بپیوندند، اما بعد ها هم با گذر زمان این روستا از گزند شورشیان در امان نماند.

 قبرستانی خوفناک و خاموش که در جنوب شرقی ایران واقع شده است، باورهای مردمان بلوچ با سکوت ترسناک طبیعت این قبرستان و آثاریی که در آن بر جای مانده باعث شده که لقب گورستان جن ها را به آن بدهند. اسم این روستا در کتاب هایی که فتوحات اسکندر در آن نوشته است آورده شده که به گفته جغرافی دانان دوره اسلامی از آن به عنوان روستایی برای مرکز تجارت شکر و گندم استفاده شده است. قبرستان جن ها مانند اسمش بسیار ترسناک می باشد ولی با وجود این مردم محلی این روستا مردگان خود را در نزدیک این قبرستان دفن می کنند. قبرستان شماره یک تیس به سده 4 هجری تا دوره صفوی باز می گردد و در جنوب قلعه پرتغالی ها می باشد که در سال 1386 به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست  آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

  قبر هایی که در این منطقه وجود دارد نشان می دهد که آن ها از زمان های خیلی کهن در این مکان قرار داشته اند. این قبر ها که در کنار دامنه کوه قرار دارند با وجود گذشت مدت زمان زیاد و تخریب مقبره ها به وسیله باد هنوز هم قبرهای زیای در آن جا باقی مانده و از بین نرفته اند. در این قبرستان قبری کاملا سالم و قدیمی  دیده می شود که حدود 225 سانتی متر طول و 110 متر هم عرض دارد. در گذشته قبرستان جن ها در حاشیه روستا قرار داشت اما با گذر زمان خانه ها به سوی قبرستان پیشروی کرده اند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

Comments

Popular posts from this blog

کلیسای سورت مسروپ

مقایسه زندگی شهری و روستایی

روستای سرخاب؛ جاذبه ای دیدنی نزدیک تهران